Strandrydding med firmaer som en aktivitet på Panorama Hotell & Resort

Panorama - et miljøbevisst valg

16. des. 2022

Vi er et hotell som har naturen rundt oss som vår en av våre fremste attraksjoner. Da er det kanskje ikke så rart at vi blir inspirert til å gi våre gjester et miljøvennlig og bærekraftig opphold på Panorama Hotell & Resort.

Vår miljøprofil er noe vi gjerne vil formidle til dere som besøker oss. Det gir ringvirkninger å bry seg om miljøet - og vi bidrar der vi kan.

Strandrydding

Havet og kysten - det er en del av vår identitet. Mange er opptatt av plastproblematikken i vår tid. Bedrifter som i likhet med oss vil ta samfunnsansvar, og ønsker å bidra med positiv aktivitet, har under oppholdet deltatt på strandrydding i våre nærområder. Frisk luft, vakker natur og bidrag til miljøet i fellesskap gir en meningsfull opplevelse.

Bildet viser en gruppe som har strandrydding

Miljøfyrtårn

Hotellet har siden 2011 vært sertifisert som "Miljøfyrtårn", dette vil si at vi stiller krav til våre leverandører og produkter vi bruker. Det inngår også en rekke kriterier til vårt arbeid for å minske miljøavtrykk over hele linjen. Blant annet satser vårt kjøkken på kortreist mat av høy kvalitet. Vi reduserer også matsvinn ved å samarbeide med bedrifter i nærområde som mottar kantinetjenester av oss. Sengetøy og håndklær leveres fra svanemerket vaskeri, og avfall sorteres for gjenvinning. Ved hotellet er det godt tilrettelagt for el-bil med mange ladeplasser. Vi er også behjelpelig med å arrangere felles transport som sparer utslipp, og har en egen buss for grupper.

Fornybar energi

Et bygg som skal huse mange mennesker krever sitt når det gjelder oppvarming og kjøling. Dette gir også en unik mulighet for å spare et betydelig miljøavtrykk ved rett valg av energikilde. Panorama Hotell og Resorthar satset på fornybar energi; Gjennom en egen energisentral som henter ut varme fra sjøvannet forsynes hotellet med ren og grønn energi. Langt ute i havgapet - på Marsteinen Fyr - forsynes vi snart med energi fra solcellepanel, besørget av stiftelsen som eier fyret.

Varighet

Kan design være mer eller mindre bærekraftig? Ja, mener vi. Våre interiører er ment for å vare. De byttes ikke ut etter en ny trend annethvert år. Dette er et resultat av å bruke tid på å velge våre investeringer, valg av kvalitet og valg av en stil som reflekterer hvem vi er.

Bildet er av et av våre hotellrom i Panorama View. Rommene er innredet med inspriasjon fra naturen rundt oss og med varige møbel og tekstilvalg.

Vi ønsker våre gjester velkommen til et miljøvennlig opphold!

Har du lyst til å gi oss et tips eller tilbakemelding angående vår miljøpresentasjon?