Bildet viser et stykke kjøtt som er tørrmodnet

Tørrmodnet kjøtt -en matopplevelse

21. aug. 2022

Mat og opplevelse, lite som slår de to tingene. Hva med å slå de sammen og kjøre en MATOPPLEVELSE? Ta mat til nye høyder? DET er en av årets satsninger hos Panorama Hotell og Resort.

Tørrmodning eller "dry aged" har tradisjoner langt tilbake i tid og er egentlig gamlemåten å konservere kjøtt på. Kjøttet er for det første et kvalitetsprodukt, men modnes i et kontrollert miljø, gjerne i et kjøttmodningsskap eller på et kjølelager. Man lukker kjøttet, fuktigheten fordamper og det skjer en smaksutvikling i kjøttet. Kjøttet blir ekstremt mørt og får en konsentrert og intens smak. Tørrmodnet kjøtt vil få en mørk farge en tynn skorpe og blir kjøtt av ypperste kvalitet!

"Kjøttet blir ekstremt mørt og får en konsentrert og intens smak."

Hvorfor skal maten være den «nødvendige pausen» ila en konferanse / en firmasamling og opplevelsen være noe man gjør etterpå? Ingenting feil med en rå ribtur i vakker norsk natur, men nå kan også maten og måltidet man har sammen bli «opplevelsen» og minnet man snakker om etterpå.

Hotellsjef, William Bernhardsen:

Vi er ute etter å skape en opplevelse for gjestene. Ikke bare et hotellopphold med en god middag om kvelden. Men, en matopplevelse! Det er ikke noe man gjør ofte, men noe man husker, et minne. Vi vil tilby slike opplevelser for våre gjester. Med hjemmebrygget øl og kortreist, tørrmodnet kjøtt fra høylandsfe vil du her få en matopplevelse utenom det vanlige.

Dette er altså en ny satsing og et nytt konsept som snart lanseres hos Panorama Hotell utenfor Bergen.