Selskapelig for storfamilien

7. des. 2022

Alle dager er ikke like. Å feire merkedagene og jubiléene i familien gir oss en anledning til å glede oss sammen med våre nærmeste. Men det finnes flere måter å skape gode minner fra en stor dag.
Vi gir deg tips for det hyggelige selskapet - for hele familien.

Hva er viktig å tenke på, når du vil ha en vellykket familiefeiring? Er det andre hensyn å ta, enn de du har til selskapet med venner eller kollegaer?
Alle vil ha god mat og drikke, men rammene rundt kan bli ekstra viktige når familien samles.

Opplevelser for store og små

- Et selskap som skal feire en dag sammen med familien, er ofte spredt i alder, sier arrangementskonsulent hos Panorama Hotell og Resort, Lydia Daae Nilsen. Et godt tips hun kan dele fra tidligere gjester, er at en del jubilanter har satt av tid til felles aktiviteter på dagtid, før de samles til det gode måltidet på kvelden. På denne måten får familien en flott opplevelse sammen, i tillegg til god mat og drikke.

- Jeg anbefaler gjerne aktiviteter vi tilbyr via hotellets nettside. Aktiviteten "Camp Panorama" er godt egnet for familiegrupper.
Da tilpasser vi opplegget etter gruppen, legger hun til.

 Aktiviteten "Camp Panorama" er godt egnet for familiegrupper
Aktiviteten "Camp Panorama" er godt egnet for familiegrupper.
Da tilpasser vi opplegget etter gruppen

Friere feiring i eget lokale

- Mange ønsker å feire dagen sin i et eget lokale, forteller Daae Nilsen.

Taler og sanger er ofte en naturlig del av en familiefeiring, og har dere eget lokale slipper dere å ta hensyn til andre gjester på samme måte som i en åpen restaurant. Noen ønsker å sette en ekstra spiss på feiringen ved å hyre inn et band, noe som er fullt mulig om du har valgt å legge inn lokalleie i bestillingen.
I de fleste tilfeller vil lokalet også ha en egen bar.

- Når man er for seg selv har man mer frihet til å sette sitt eget preg på selskapet, også med blomster, bordkort og annen dekor, sier arrangementskonsulenten.

Gode matopplevelser for alle

Vakre omgivelser er en av suksessfaktorene, en annen er maten.

God mat og drikke er alltid viktig for feiringen, understreker Lydia Daae Nilsen. Hotellet har fokus på lokale råvarer av høy kvalitet.
Den kortreiste maten får mye skryt, og vi er stolt av det vi serverer, sier Daae Nilsen. Skulle det friste med en forrett av laks fra Sotra, røykt i vårt eget røykeri, servert med potet-agurksalat, pepperrotkrem og kaviar fra Tofterøy?

Selskapet ditt kan forhåndsbestille en tre-retters middag fra hotellets selskapsmeny. Og om barna ikke er modne for å utfordre smaksløkene riktig enda, finnes det egne alternativer for dem. For de som har flere enn 35 gjester til bords, er det mulig å bestille en lekker buffét.

Arrangementskonsulenten kan forsikre gjestene om at de er i trygge hender når de har spørsmål om matserveringen.
Mange gjester har ting de lurer på, det kan være allergier, eller at de ønsker vegetarisk eller vegansk mat. Dette jobber vi med til daglig. Vi er gode på det, og alle skal være trygg på at de tåler maten som blir servert når de har meldt fra om et behov.

Hvem tar kaken?

Festkaken er vel nærmest selve symbolet på familieselskapet, og her er det lov å glede seg både for den bakeglade og kakemonsen uten kjøkkenerfaring.

Hotellet kan levere alt fra hvit dame med tekst på, til sjokoladekake, sier Lydia Daae Nilsen. De som ønsker å ta med egen kake kan det, da betaler man en mindre sum og får kaken oppbevart på kjøl og servert med kaffe når det er tid for noe søtt.

Populære helger

Fødselsdager har man året rundt, men andre feiringer er ofte lagt til sesonger. Spesielt er vår og forsommer en populær tid for merkedager som konfirmasjon og bryllup. Det er derfor lurt å planlegge i god tid hvis du vet at du vil booke lokale på denne tiden av året. Lydia Daae Nilsen får mange tilbakemeldinger som tyder på at gjestene er fornøyd med sitt valg om å feire sin dag på hotellet. Når hun skal trekke frem noe av det som går igjen i kommentarene, sier hun:

Vi får mye skryt for god mat, og god service. Gjestene synes vi har et hyggelig personale. Og ikke minst, de vil gjerne komme igjen.

Leken feiring

Etter kakespising kan gjerne de voksnes bordsete bli i lengste laget for de minste gjestene.
Å oppdage at hotellet har et eget lekerom, er noe småbarnsforeldrene i selskapet sannsynligvis vil sette pris på.

Hva er inkludert i lokalleie?

  • Rigg av stoler og bord.
  • Oppdekking med servise og tøy-servietter til gjestene.
  • Dersom man ønsker det kan man låne flotte kandelabere og lykter for telys.
  • De fleste lokalene på Panorama Hotell og Resort har egen bar.
  • Du trenger ikke å tenke på oppryddingen.

Vil du ha en oversikt over våre selskapslokaler eller sjekke tilgjengelighet? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Silvia Høines
Silvia Høines
Hotellsjef og arrangementsplanlegger
Lydia Daae Nilsen
Lydia Daae Nilsen
Booking og arrangementansvarlig