En turbar er en god og enkel måte å få en rask energi-boost når du er på farten.
De er ofte fylt med næringsstoffer som protein, vitaminer og fiber.
En mellombar/ energibar er perfekt å ha med på tur og er (som oftest) noe alle i familien liker. Kanskje perfekt å lage til vinterferien?
Her er Panorama Hotell & Resort sin oppskrift på hjemmelagde energibarer.
Liker du kombinasjonen av appelsin og sjokolade så kommer du til å elske disse. Disse smaker det litt "påske" av. :)
(Dette er ikke en sukkerfri variant, men du kan med enkle grep gjøre den helt sukkerfri om du ønsker. )
Oppskriften er litt stor og rekker til en halv langpanne.
Ingredienser:
- 300g havregryn
- 300g hasselnøtter
- 6ss linfrø
- 6ss solsikkekjerner eller gresskarkjerner
- 6ss brunt sukker
- 5ss honning
- 3 appelsiner
- tørket bær/frukt
- mørk sjokolade
Instruksjoner:
- Havregryn, grovhakkede nøtter, linfrø og kjerner ristes i ovnen på 100 grader i ca 8min.
- Appelsinsaft + revet skall, honning og brunt sukker kokes i ca 10min.
- Ha nøtteblanding i og bland godt.
- Hakk opp sjokolade og ha i formen. Sett formen litt inn igjen i den varme ovnen så sjokoladen smelter.
- Kutt tørket frukt/bær i biter og legg så i formen.
- Ha kornblandingen over og trykk godt.
- La hvile i kjøleskap et par timer eller natten over. Kutt så opp i ønsket biter.
Dette er en enkel og tilpassbar oppskrift, og du kan variere ingrediensene etter hva du liker.
Prøv å bytte ut tørket frukt eller nøtter med andre ingredienser du liker, eller legg til ekstra smak som kanel eller kakaopulver.
Du kan gjøre de sunnere ved å bytte ut brunt sukker og honning med f.eks sukrin gold og sukrin sirup gold. Det finnes også helt sukkerfri sjokolade på helsekost-butikker og noen dagligvare-butikker. Lag mindre porsjon og prøv deg frem :)
Nå har du digge hjemmelagde mellombarer / turbar, klare til å tas med på farten!