Panorama sin oppskrift på energibar

16. feb. 2023

En turbar er en god og enkel måte å få en rask energi-boost når du er på farten.
De er ofte fylt med næringsstoffer som protein, vitaminer og fiber.
En mellombar/ energibar er perfekt å ha med på tur og er (som oftest) noe alle i familien liker. Kanskje perfekt å lage til vinterferien?

Her er Panorama Hotell & Resort sin oppskrift på hjemmelagde energibarer.
Liker du kombinasjonen av appelsin og sjokolade så kommer du til å elske disse. Disse smaker det litt "påske" av. :)
(Dette er ikke en sukkerfri variant, men du kan med enkle grep gjøre den helt sukkerfri om du ønsker. )

Oppskriften er litt stor og rekker til en halv langpanne.

Ingredienser:

  • 300g havregryn
  • 300g hasselnøtter
  • 6ss linfrø
  • 6ss solsikkekjerner eller gresskarkjerner
  • 6ss brunt sukker
  • 5ss honning
  • 3 appelsiner
  • tørket bær/frukt
  • mørk sjokolade

Instruksjoner:

  • Havregryn, grovhakkede nøtter, linfrø og kjerner ristes i ovnen på 100 grader i ca 8min.
  • Appelsinsaft + revet skall, honning og brunt sukker kokes i ca 10min.
  • Ha nøtteblanding i og bland godt.
  • Hakk opp sjokolade og ha i formen. Sett formen litt inn igjen i den varme ovnen så sjokoladen smelter.
  • Kutt tørket frukt/bær i biter og legg så i formen.
  • Ha kornblandingen over og trykk godt.
  • La hvile i kjøleskap et par timer eller natten over. Kutt så opp i ønsket biter.

Dette er en enkel og tilpassbar oppskrift, og du kan variere ingrediensene etter hva du liker.
Prøv å bytte ut tørket frukt eller nøtter med andre ingredienser du liker, eller legg til ekstra smak som kanel eller kakaopulver.

Du kan gjøre de sunnere ved å bytte ut brunt sukker og honning med f.eks sukrin gold og sukrin sirup gold. Det finnes også helt sukkerfri sjokolade på helsekost-butikker og noen dagligvare-butikker. Lag mindre porsjon og prøv deg frem :)

Nå har du digge hjemmelagde mellombarer / turbar, klare til å tas med på farten!